Home Actualitate Studiu în privința rezervărilor hoteliere

Studiu în privința rezervărilor hoteliere

by Antonia Mocanu
0 comment

Vin sărbătorile și tot mai mulți români își doresc să călătorească. Vor să o facă însă cu respectarea normelor impuse de autorități și dacă acestea vor permite deplasările. Tocmai de aceea au temeri să își plătească vacanțele în avans la unități de cazare. Este concluzia unui studiu realizat în luna noiembrie de o platformă de rezervări hoteliere. Mai bine de jumătate dintre cei intervievați au declarat că intenționează să călătorească în preajma sărbătorilor.

Potrivit acestui studiu românii sunt dispuși să plătească între 100 și 200 lei pe noaptea de cazare, iar vacanța de 1 Decembrie și-o vor petrece la munte. Caută unități de cazare de mici dimensiuni, situate la munte sau în zone liniștite și retrase. Cei mai mulți dintre românii care și-au rezervat vacanțe de sărbători au optat pentru vacanțe la munte sau în zone liniștite și retrase (76%), în timp de 18% au optat pentru vacanțe de relaxare în stațiuni balneo și sejururi de tip city break (6%). Cele mai căutate sunt cabanele, apartamentele, vilele, bungalourile, hotelurile fiind ultima opțiune. 

Același studiu a mai arătat că din cauza măsurilor restrictive din ultimele luni au crescut rezervările de tip last minute, acestea oferindu-le o mai mare siguranță decât cele plătite în avans cu mult timp înainte. Printre factorii cei mai importanți în rezervarea unei vacanțe se numără măsurile de prevenție COVID-19 adoptate de unitatea de cazare.

Alte facilități pe care le caută românii pentru vacanțele de iarnă sunt prețurile accesibile, pachetele cu mese incluse sau posibilitatea de a servi masa, unitatea de cazare să aibă serviciile de relaxare incluse, precum saună sau jacuzzi. Conform aceluiași sondaj 77% dintre cei chestionați au intenția de a călători în anul 2021, iar dintre aceștia  54% vor călători doar pe teritoriul României, iar 23% vor opta pentru călătorii interne și externe. La  acest sondaj au participat 1.385 de respondenți.

Sursa foto: https://romania24.ro

related posts

Leave a Comment