Home Actualitate Ștafeta Invictus

Ștafeta Invictus

by Antonia Mocanu
0 comment

Ștafeta veteranilor Invictus  2020  a pornit spre brazdele libere din Carei. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, competiția reunește sub spiritul Invictus, zeci  de alergători și bicicliști, care străbat sute de kilometri, din trei direcții, către Carei. Prima care a luat startul a fost ștafeta Galbenă, care a pornit de la Tulcea, iar recent a ajuns la malul mării.

Puțin înainte de ora 18, cei șase militari care au plecat de la Babadag, de la unitatea de infanterie marină, au ajuns la Constanța. Au fost primiți de camarazii de la Brigada 243 radioelectronică și observare Calatis. 

Traseul galben va continua, urmând ca de la Constanța, militarii să ajungă spre seară  la Călărași, apoi  București, Ploiești, Brașov, Cincu , Sibiu, Alba Iulia , Câmpia Turzii,  Cluj-Napoca, Zalău, iar pe 25 octombrie de ziua Armatei Române va ajunge la Carei.

În paralel cu ștafeta galbenă, pornește cea albastră, de la Reșița, dar și cea roșie, de la Sighișoara. Toate cele trei trasee din acest an însumează peste 1.000 de kilometri.  La manifestarea sportivă dedicată eroilor neamului românesc participă alergători din viața civilă și militari în activitate, în retragere sau în rezervă, dar și militari răniți în teatrele de operații.

Activitățile de anul acesta vor fi organizate cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.

related posts

Leave a Comment