Home Actualitate Spitalul de Infecțioase rămâne fără secția de ATI

Spitalul de Infecțioase rămâne fără secția de ATI

by Antonia Mocanu
0 comment

Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța,  nu va mai funcționa niciodată. Este decizia luată de Primăria Municipiului Constanța, după evaluarea aprofundată a clădirii realizată de specialiștii în construcții.

Locul în care șapte oameni au murit arși la începutul lunii octombrie, nu va mai fi redeschis . Acest corp va fi complet închis, sigilat, până la reabilitarea din temelii şi asta pentru că nu mai reprezintă niciun fel de siguranţă. Este pur si simplu mâncat din cauza timpului, dar si din cauza temperaturilor ridicate din timpul incendiului. Clădirea a fost construită în 1936. Nu a fost niciodată pregătită să facă faţă atât de multor pacienţi si cu un necesar atât de mare de oxigen. Reprezentanții primăriei spun că  această zonă nu mai prezintă siguranţă din punct de vedere  al rezistenţei clădirii. Restul unitătii fără secţia de ATI, ar putea deschisă  parţial până la sfârşitul anului. Primăria Constanţa a semnat contractul de finanţare în valoare de cinci milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Infecţioase. Pentru pacienţii în stare gravă va fi adus un tir de ATI.

Decizia municipalității, deși bazată pe o evaluare specialIzată, a încins însă spiritele în rândul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase. De altfel medicii au Dubii cu privire la rezultatele expertizei și se gândesc serios să ceară o contraexperiza.

„Tăindu-se paturi, nu numai bolnavii vor fi afectați direct, va avea de suferit și contractarea cu CJAS și pe cale de consecință, mai puține cazuri rezolvate, mai puțini bani, mai puțin personal, în plină pandemie, ne ne permitem luxul de a tăia paturile de la Infecțioase. Cât despre clădire, hai să zicem că ar fi totuși așa, jumătate de clădire șubrezită…ce facem cu cealaltă jumătate…pe când ar fi reabilitată?! Că despre o construcție nouă, dedicată Infecțioaselor, nici nu s-a luat în discuție” a scris pe pagina personală de socializare, Cora Mitroi Maxim , medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Şapte oameni au ars de vii a în prima zi a lunii octombrie. Erau internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa când a izbucnit focul. Alți 5 au murit în zilele ce au urmat tragediei. Procurorii au deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunlor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă și distrugere. Anchetatorii au audiat zeci de persoane, angajați ai spitalului, pacienți și reprezentanți ai autoriăților. Ar mai putea dura însă luni de zile până când anchetatorii vor veni cu o cauză exactă, iar dosarul va ajunge pe masa magistraților.  

related posts

Leave a Comment