Home Actualitate Spațiile verzi, în atenția municipalității

Spațiile verzi, în atenția municipalității

by Antonia Mocanu
0 comment

Zi de zi, dotate cu echipamente specifice, echipele firmelor responsabile de îngrijirea spațiilor verzi din Constanța, alături de beneficiarii venitului minim garantat și persoanele care prestează muncă în folosul comunității cosesc, greblează, plivesc florile și arbuștii, udă suprafețele verzi și tund gardul viu. Resturile vegetale sunt încărcate și transportate, în așa fel încât spațiile verzi să fie curate și să poată fi folosite în siguranță.

În ultima săptămână, echipele au intervenit în parcul Tăbăcărie, parcul de la Gară, parcul Arheologic, pe faleza Cazino, pe taluzul de la plaja Modern, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, bulevardul Aurel Vlaicu, în stațiunea Mamaia, în cartierele: Tomis II, Tomis III, Tomis Nord, Inel II, Km 4-5, Poarta 6, Pescărie.

Atât în parcuri, cât și în cartiere, arborii uscați, crengile rupte și uscate sunt tăiate pentru a preveni eventuale accidente provocate de prăbușirea acestora.

Pentru că munca echipelor este îngreunată de multe ori de mașinile parcate pe trotuare, se face apel la constănțeni să nu mai staționeze la o distanță foarte mică de zonele în care este plantat gard viu pentru a nu face dificilă îngrijirea acestuia. De asemenea, să nu se  expună pericolelor parcând în dreptul pomilor uscați sau înclinați.

related posts

Leave a Comment