Home Actualitate Simulare de unui cutremur, la Școala Gimnazială nr.18 „Jean Bart”

Simulare de unui cutremur, la Școala Gimnazială nr.18 „Jean Bart”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” au fost evacuați astăzi din unitatea școlară. Totul a fost doar un exercițiu tematic: „Activitatea personalului didactic și a elevilor din Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart, municipiul Constanța pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”.  

Prin această simulare, reprezentanții Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean urmăresc formarea unui comportament adecvat care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism.

Elevii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului şi după ce mişcarea seismică a trecut.

Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur.

related posts

Leave a Comment