Home Actualitate Secretarul general IMO, la Constanța

Secretarul general IMO, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Secretarul general al Organizației Internaționale Maritime, Lim Kitack, a făcut o vizită de lucru în Portul Constanța în contextul crizei maritime de la Marea Neagră generate de conflictul dintre Ucraina și Rusia.

Lim Kitack, secretar general IMO – Mă bucur de faptul că mă aflu aici în România. Este pentru a doua oară când vin aici. Dar este prima dată când vizitez Portul Constanța. De aici, voi călători spre Odessa.  + Văd aici un potențial imens în ceea ce privește Portul Constanța mai ales în partea de operaționalizare a afacerilor.  Pot spune faptul că la Constanța se lucrează intens din toate privințele.

Scopul oficialului a fost de a verifica siguranța și de a căuta soluții pentru deblocarea navelor din Marea Neagră. Aceasta a efectuat un tur al Portului Constanța la bordul navei Anghel Saligny. De asemenea, a avut întâlniri cu autoritățile portuare române.

Lim Kitack, secretar general IMO – Nu putem să facem presupuneri în ceea ce privește situația actuală, dar, din punctul meu de vedere cel mai important este să lucrăm împreună.  În momentul de față facem tot ceea ce putem pentru a elimina dificultățile cu care ne confruntăm. În ceea ce privește Portul din Odessa, acolo lucrurile stau puțin diferit.  Deși este un port extrem de important, acesta a trecut prin perioade dificile. Însă din punctul de vedere al transportului maritim din Marea Neagră, Odessa se va întoarce la normalul de dinaintea izbucnirii conflictului. Însă nu am date clare pentru a spune exact când va fi acest lucru posibil. + De asemenea vreau să vorbesc și despre rolul Portului Constanța, el fiind unul dintre cele mai mari din Marea Neagră. Acesta a contribuit extraordinar la ceea ce a însemnat asigurarea transportului de cereale.  Asta înseamnă că Portul Constanța a înțeles foarte bine ce înseamnă ca țările maritime să colaboreze.

Oficialul IMO va ajunge în zilele următoare și în Ucraina, pentru a identifica soluții și modalități în care se poate implica Organizația Internațională Maritimă pentru a îmbunătăți situația din zona Mării Negre.  

related posts

Leave a Comment