Home Actualitate Se schimbă regulile RCA

Se schimbă regulile RCA

by Romanov Alex
0 comment

Atenție, șoferi! Regulile RCA se schimbă. Constatarea amiabilă se va putea face și online. Noua lege din domeniul asigurărilor auto obligatorii intră în vigoare începând cu 10 septembrie, iar polițele RCA vor fi folosite după noile reguli.

Una dintre principalele schimbări o reprezintă constatarea amiabilă, care va putea fi făcută de pe 15 octombrie, online.
Astfel, conducătorii-auto nu vor mai fi nevoiți să completeze formularul tipărit, inclusiv de realizare a schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va reda dinamica accidentului, cu ajutorul sistemului GPS.

Conform noilor reglementări, „în cazul completării formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor doua vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.”
De altfel, semnăturile și completarea actelor de către șoferii celor două vehicule implicate în accident sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.
Biroul Asigurătorilor de Autovehicule și asigurătorii emitenți ai polițelor vor avea la dispoziție o aplicație prin care vor putea accesa constatarea. Această aplicație ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 septembrie, însă a fost amânată pentru jumătatea lunii viitoare.Totodată și regulile pentru autoturismul de schimb pus la dispoziție pentru perioada reparației sunt altele.

ASF spune că noua procedură este mai simplă și mai clară: zilele în care păgubitul beneficiază de mașină la schimb nu mai sunt condiționate decât de condițiile de finalizare a reparației.

related posts

Leave a Comment