Home Actualitate Se eliberează cărți noi de identitate

Se eliberează cărți noi de identitate

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru constănțeni. Serviciul Evidență Persoane din cadrul Primăriei Constanța a început eliberarea actelor de identitate pentru preschimbarea cărora au fost depuse cereri în luna februarie și în prima săptămână a lunii martie. Din cauza unor probleme tehnice pe care le-a întâmpinat Direcția de Evidență a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, independente de Primăria Constanța, cererile de preschimbare a actelor de identitate nu au mai putut fi onorate până acum.

În perioada următoare, pe măsură ce le vor fi livrate, angajații Serviciului Evidență Persoane vor face tot ce este posibil ca eliberarea documentelor să se realizeze cât mai rapid.

 „Precizăm că persoanele care au trecut pe cerere numărul de telefon vor fi contactate de colegii noștri, pentru a li se comunica data la care se pot prezenta pentru ridicarea cărții de identitate. În cazul în care nu ați lăsat un număr de contact vă rugăm să apelați dumneavoastră Serviciul Evidență Persoane: la numărul de telefon 0241/661510 sau pe adresa de e-mail [email protected]“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

Reamintim că Legea 55/2020, privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, art. 4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toata perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia.

În această categorie intră și documentele de identitate, astfel că cele expirate după data de 01.03.2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

Sursa foto: https://www.ziuadevest.ro

related posts

Leave a Comment