Home Actualitate Screening mamar, gratuit la Techirghiol!

Screening mamar, gratuit la Techirghiol!

by Florentina Lup
0 comment

În perioada următoare se desfășoară, în regiunile Nord-Est și Sud-Est, programul de screening de cancer mamar ,,ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Activitatea de screening se desfășoară în orașului Techirghiol în cadrul unei unități mobile de screening de cancer mamar, unitate dotată cu mamograf digital, și cu o echipă medicală pentru efectuarea de testări gratuite.

Testările se realizează fără prezentarea cardului de sănătate sau a unui bilet de trimitere de la medicul de familie, iar criteriile pentru a beneficia de testare in cadrul programului ONCOFEM sunt următoarele:

  • vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi;
  • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni.

În vederea identificării numărului de persoane interesate și eligibile, pentru stabilirea unui program calendaristic de solicitare a prezenței acestei unități mobile de screening mamar, persoanele interesate trebuie să contacteze reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul primăriei Techirghiol, la sediul din str. Nicolae Bălcescu, nr. 27A (în incinta Casei de Cultură), sau telefonic la numărul 0241.735398.

related posts

Leave a Comment