Home Actualitate Schimbări pe litoral de la 1 iulie

Schimbări pe litoral de la 1 iulie

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru românii care  vin de astăzi pe litoral. Vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru o vacanță în stațiunile de la malul mării. De la 1 iulie cresc tarifele la cazare, dar se scumpește și prețul la șezlonguri. Majorarea și-o decide fiecare hotelier sau patron în parte, iar procentul variază între 10 și 30 la sută. Există însă și o veste bună. Turiștii care vin în Mamaia nu mai plătesc parcarea.

Mercurul din termometre crește, pe zi ce trece, și odată cu el, și prețurile la cazare. Mulți hotelieri consideră data de 1 iulie un prag psihologic ce marchează cu adevărat începerea sezonului estival. Drept pentru care umblă la prețuri. Fie că vorbim de Mamaia ori de sudul litoralului lucrurile nu diferă prea mult. Toți hotelierii vor să câștige așa că puțini sunt cei care nu majorează tarifele la cazare.

Șezlongurile se scumpesc și ele. În sud un sezlong va costa 30 de lei în loc de 25, iar cu cât mergi mai spre nord, tariful poate ajunge și la 100 de lei un șezlong dacă vorbim de plajele de fițe. Anul acesta turiștii care merg în stațiunea Mamaia nu mai plătesc parcare. Și asta pentru că regulamentul privind plata parcării prin SMS a fost contestată în instanță și anulată.

De asemenea, stastistica ne mai arată faptul că hotelurile de patru stele au tarife care pornesc de la 300 de lei pe noapte acum și ajung la 350 și 400 de lei, însă sunt și hoteluri care au și acum tarife de peste 100 de euro pe noapte, deci la ei tarifele vor fi și mai mari.

related posts

Leave a Comment