Home Actualitate „Criza containerelor”

„Criza containerelor”

by Antonia Mocanu
0 comment

Criza mondială cauzată de pandemie îl lovește greu și pe Moș Crăciun: sacul va fi mai gol anul acesta și jucariile mult mai puține și mult mai scumpe. De vină este criza din lanțul mondial de aprovizionare, care a blocat porturile din mai multe țări. „Criza containerelor”, aşa cum e numită, face ca mărfurile să ajungă greu și la prețuri mari, iar de vină pentru această situație sunt costurile de transport naval care au explodat de trei ori în pandemie.

Din cauza pandemiei, fabricile au fost închise temporar şi multe containere au rămas în porturi. Asia şi-a revenit prima din criză şi aproape toate containerele s-au dus către Europa și America de Nord, care însă nu și-au revenit la fel de repede. Prin urmare, au început să se adune în porturi.

Şi pentru că nu mai e prea mult până în Decembrie, toată lumea se întreabă ce se va întâmpla de sărbători. Blocajul apărut în lanțul de aprovizionare riscă să afecteze serios Crăciunul din acest an.

Iar la tot acest peisaj se adaugă şi lipsa şoferilor din Europa. Ei trebuie să transporte cadourile de sărbatori în toată Europa. Mărfurile ajunse în Anvers sau Rotterdam așteaptă camioane care să le ducă în România.

Este un blocaj „istoric” nemaiîntâlnit în lume până acum. Aşa că specialiștii îi sfătuiesc pe oameni ca, în acest an, să cumpăre cadourile cât mai devreme.  

related posts

Leave a Comment