Home Actualitate O nouă generație de marinari depune jurământul militar

O nouă generație de marinari depune jurământul militar

by Antonia Mocanu
0 comment

160 de studenți și elevi militari, din anul I, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale depun jurământul militar, vineri, 22 octombrie, în cadrul unor ceremonii restrânse, care vor fi organizate separat, la sediile celor două instituții de învățământ din Constanța.

Studenții și elevii au parcurs de la începutul lunii septembrie până în prezent, un modul de pregătire militară generală, care s-a încheiat cu o ședință de tragere cu armamentul de infanterie din dotare. După depunerea jurământului față de Patrie, aceștia vor începe programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pentru care au optat.

La cele două ceremonii militare organizate la Constanța, vor participa contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, reprezentantul conducerii Statului Major al Forțelor Navale, reprezentanți ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din sistemul național de apărare, iar din partea elevilor și studenților marinari vor fi prezenți părinți, rude și prieteni, cel mult doi aparținători de persoană.

Ceremoniile se desfășoară cu respectarea strictă a normelor de protecție împotriva COVID-19, iar accesul se va face doar cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, respectiv cu purtarea în permanență a măștii de protecție și cu dovada vaccinării, a unui test COVID negativ sau a trecerii prin boală.

related posts

Leave a Comment