Home Actualitate 67% promovabilitate la Constanța

67% promovabilitate la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța se mândrește cu trei elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Aceștia sunt elevi la Liceul Teoretic Ovidius Constanța, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța și respectiv Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța.

Statistica în ceea ce privește promovabilitatea la examenul maturității  pentru  județul Constanța este de 67,23%, respectiv 3.293 de candidați care au promovat cu succes bacalaureatul.

De asemenea, în sesiunea iunie-iulie 2020, 317 candidați din totalul de 5.775 înscriși au absentat, șapte au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, aceștia neputând să se mai înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de bacalaureat.

Totodată 399 de elevi au obținut note de 10 la diverse probe, respectiv, 27 de candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română, 168 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, 73 la istorie și 95 la matematică și 204 elevi au obținut nota maximă la proba la alegere a profilului și specializării, 80 la biologie, 56 la fizică, 29 la logică și argumentare.

Menționăm faptul că rezultatele afișate marți sunt cele înainte de contestații, urmând ca cele finale să fie afișate în data de 5 iulie.

related posts

Leave a Comment