Home Actualitate Schimbare la conducerea Forțelor Navale Române

Schimbare la conducerea Forțelor Navale Române

by Romanov Alex
0 comment

Viceamiralul Alexandru Mîrşu a predat conducerea Forţelor Navale Române contraamiralului Mihai Panait, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, 30 iunie, în portul militar Constanţa, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

La festivitate, a fost citit decretul prezidenţial de trecere în rezervă a viceamiralului Mîrşu, prilej cu care i-a fost conferit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de “Cavaler”, cu însemn de pace, pentru militari, din partea preşedintelui României, pentru întreaga activitate depusă în slujba ţării, în cei 40 de ani de activitate.

În continuare, a fost prezentat ordinul ministrului apărării naţionale, prin care contraamiralul Mihai Panait, comandantul Flotei, a fost împuternicit şef al Statului Major al Forţelor Navale, după care acesta a preluat drapelul de luptă al instituţiei de la predecesorul său.

Ceremonia de predare-primire a conducerii Forţelor Navale Române s-a desfăşurat în prezenţa unei audienţe reduse, în concordanţă cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. La festivitate au participat şefii statelor majore ale Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene, şefi ai unor structuri centrale din MApN, foşti şefi ai Statului Major al Forţelor Navale şi comandanţi de mari unităţi din Marina Militară Română.

Viceamiralul Mîrșu a fost numit la conducerea Forțelor Navale Române în anul 2013, este cel de-al 34-lea șef al acestei instituții unice din România cu o tradiție de 160 de ani și este amiralul care a deținut comanda Marinei Militare Române pentru cea mai lungă perioadă de timp, după Revoluția din Decembrie 1989.

sursa foto: Fortele Navale Romane

related posts

Leave a Comment