Home Actualitate S-au majorat unele amenzi, la Mangalia

S-au majorat unele amenzi, la Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Consiliul Local Mangalia a adoptat, recent, un proiect de hotărâre, prin care conducătorii auto pot fi sancționați contravențional cu amendă cuprinsă între 1000 – 2000 de lei, dacă nu respectă Regulamentul Parcărilor. Cuantumul amenzilor a fost majorat de la valoarea cuprinsă între 100-500 de lei, , ca urmare a repetatelor încălcări ale regulamentului.

Potrivit HCL, constituie contravenție utilizarea fără drept a unui loc de parcare dintre cele marcate și prevăzute cu indicatoare specifice, nerespectarea programului instituit pentru parcările de reședință, cele mixte sau cele cu tarif orar. O altă încălcare a Regulamentului o constituie ocuparea domeniului public/privat al UAT Mangalia cu autovehicule având probleme tehnice, avarii, precum și a celor cu afișe publicitare, fără achitarea taxelor locale specifice.

Ocuparea unui loc, în parcările cu plată, fără achitarea tarifului sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata, constituie, de asemenea, contravenție.

Alte reglementări se referă la:

  • rezervarea ilegală a locurilor de parcare, prin amplasarea de panouri sau alte obiecte marcate/nemarcate sau a celor cu marcaje de interdicție pentru parcare;
  • inscripționarea fără drept a unor date de identificare, pe carosabil, trotuar, bordură, stâlp, etc., în scopul rezervării ilegale a locurilor de parcare.

Tarifele percepute pentru închirierea unui loc de parcare de reședință ajung la 150 de lei/an pentru persoanele fizice, respectiv 300 de lei/an pentru persoanele juridice.

Tariful de parcare, în oraș, este de 2 lei/oră, iar în stațiuni de 3 lei/oră, în timp ce pentru autoturismele de transport marfă și călători tariful este de 5 lei/oră. Tariful/zi de parcare este de 10 lei/zi pentru Mangalia și 15 lei/zi pentru stațiuni.

related posts

Leave a Comment