Home Actualitate Nu uitaţi să plătiţi taxa de afişaj, pentru reclamă şi publicitate!

Nu uitaţi să plătiţi taxa de afişaj, pentru reclamă şi publicitate!

by Florentina Lup
0 comment

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează persoanele care utilizează un panou, un afişaj sau o structură de afişaj pentru reclamă şi publicitate că datorează taxă pentru afisaj.

Impunerea la plată se face în baza unei declarații ce trebuie depusă în termen de 30 de zile de la data amplasării structurii de afișaj sau de la data intervenirii oricărei modificări care conduce la recalcularea taxei.

Depunerea declarației cu informații eronate, nedeclararea în termen de 30 de zile a modificărilor intervenite care conduc la recalcularea taxei sau nedeținerea autorizațiilor de construire/desființare ori a avizului eliberat de Primăria Municipiului Constanța constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Pentru calcularea sumei datorate, declarația pentru stabilirea taxei de afișaj în scop de reclamă și publicitate trebuie însoțită de documente justificative care să ateste data amplasării:

  • procesul verbal de recepție la terminarea lucrării;
  • factura de achiziție;
  • procesul verbal privind montajul;
  • orice alte documente prin care se poate stabili cu exactitate data amplasării.

Formularul tipizat și documentele justificative necesare impunerii la plata taxei se găsesc atât la agențiile fiscale, cât și online pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea ,,Persoane Juridice – Documente declarare/Taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate”.

Declarația poate fi depusă la ghișeele SPIT, dar și online pe www.spit-ct.ro sau trimisă prin email/poștă la sediul agențiilor fiscale, la următoarele adrese:

related posts

Leave a Comment