Home Actualitate Constanța, gazda Supercupei României la Karting Electric

Constanța, gazda Supercupei României la Karting Electric

by Romanov Alex
0 comment

Un eveniment unic în lume se va desfășura în acest weekend în centrul orașului Constanța pe bulevardul Tomis. Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Asociația Sportivă „Clubul de Karting Electric Constanța” organizează în premieră pentru Dobrogea/Est Muntenia primul circuit stradal de karting electric pentru copii din lume, cu zero emisii de dioxid de carbon. În cele două zile de concurs – 3 și 4 iulie 2021 – vor participa la această competiție 36 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Karturile care iau startul sunt 100% electrice și sunt încărcate exclusiv solar. Pe durata celor 2 zile de competiție, instalațiile special aduse pentru competiție vor produce și încărca în bateriile speciale pentru competiții aproximativ 310 kw. Circuitul stradal va fi amenajat pe bulevardul Tomis, de la intersecția cu bulevardul Ferdinand spre strada Traian, dreapta până la intersecția cu strada Termele Romane, întoarcere la sensul giratoriu pe strada Traian și apoi stânga pe bulevardul Tomis.

Competițiile eKarting România se dezvoltă în jurul a 4 valori fundamentale: Sport – Energie – Mediu – Divertisment. Sunt o fuziune de inginerie, tehnologie, sport, știință, design, muzică și divertisment – toate combinate pentru a conduce spre un viitor electric, fascinant pentru copiii din România. Evenimentele eKarting România sunt organizate pe circuite tradiționale, stradale – temporare sau amenajate pe terenurile sau în sălile de sport ale școlilor pentru a crea o “mișcare” unică și incitantă, proiectată pentru a face apel la o noua generație de fani ai eMobilității și eMotorsportului în marile orașe ale României – “New Electric Kids Generation”.

“Copiii electrizează orașele României” – reprezintă o viziune pentru viitorul eMobilității și e-Sportului românesc și european, servind ca un cadru pentru cercetare și dezvoltare în jurul vehiculului electric, pentru accelerarea interesului general în aceste „mașini“ și pentru promovarea energiei curate și a sustenabilității. Competițiile eKarting România se organizează în baza Regulamentului tehnic al FIA – Electric and New Energy Championships Commission special pentru vehicule electrice de categoria: Category V Class 1 – karturi electrice.

Începând de vineri seară, invitaților și spectatorilor le vor fi prezentate modele de mașini electrice și karturi ce vor fi expuse pe bulevardul Tomis.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment