Home Actualitate S-a interzis oprirea autovehiculelor pe străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu

S-a interzis oprirea autovehiculelor pe străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu

by Florentina Lup
0 comment

Aşa cum anunţa, de ceva vreme, Primăria Constanţa, începând de astăzi, 6 aprilie, străzile Nicolae Iorga, Ion Rațiu şi Poporului se transformă în artere rutiere cu sens unic, pe care se va circula astfel:

  • pe strada Nicolae Iorga se va circula dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;
  • pe strada Ion Rațiu dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;
  • pe strada Poporului dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Măsurile au fost implementate pentru a evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzilor Poporului și Ion Rațiu cu bulevardul Tomis. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Odată cu instituirea regimului de sens unic, se interzice oprirea autovehiculelor pe toate cele 3 străzi. Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Sursa: Primăria Constanţa

related posts

Leave a Comment