Home Actualitate România- SUA, acord pentru Centrala Nucleară

România- SUA, acord pentru Centrala Nucleară

by Antonia Mocanu
0 comment

România și Statele Unite ale Americii vor încheia un acord referitor la Centrala Nucleară de la Cernavodă, în privința construirii reactoarelor 3 și 4. Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman menționat faptul că proiectul se ridică la valoarea de 8 miliarde de euro în care se va integra și reabilitarea reactorului 1.

Vești bune de la Washington pentru județul Constanța. Mai precis pentru Centrala Nuclear Electrică de la Cernavodă. România și SUA vor încheia un acord în ceea ce privește construirea reactoarelor 3 și 4.

Proiectul în valoare de 8 miliarde de dolari va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică și pe lângă construirea celor două reactoare și reactorul 1 va intra într-un proces de reabilitare.

„Statele Unite ale Americii sunt deja un investitor puternic în economia românească, iar sectorul energetic, de importanță strategică pentru România atât din perspectivă economică, cât și din perspectiva securității energertice, este un domeniu în care mi-aș dori să văd o prezență americană mult mai pronunțată în România. Îmi doresc să fructificăm cât mai multe oportunități pentru dezvoltarea țării noastre”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

În acest sens ministrul Economiei, aflat în vizită în SUA se va întâlni cu Secretarul Departamentului de Energie, Brouillette, pentru a demara un acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare și renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă.

related posts

Leave a Comment