Home Actualitate România, absentă de la Târgul de Turism din Londra

România, absentă de la Târgul de Turism din Londra

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru turismul autohton. România bifează prima absență la Târgul de Turism de la Londra, după mai bine de 40 de ani. Nu va fi prezentă nici la Madrid și nici la Berlin. Asta însemnă mai puțini turiști străini în stațiunile din țara noastră. În condițiile în care nici anul trecut nu ne-au vizitat prea mulți.

În acest moment România nu s-a înscris la niciunul din principalele târguri de turism care vor avea loc în Anglia, Spania sau Germania. În opinia specialiștilor din turism acest lucru reprezintă o palmă a Guvernului Român pentru turismul de incoming.  Turismul contribuie la dezvoltarea și creșterea economiei naționale, iar turismul de incoming este un fel activitate de export pentru țară.

Oamenii din turism trag un semnal de alarmă și spun că este nevoie urgentă de o strategie de promovare a țării ca destinație turistică și de participare a țării noastre la târgurile și expozițiile internaționale pentru turism.

Dacă statul nu dă o mână de ajutor celor din privat atunci munca celor din urmă va fi în zadar, iar România nu va mai conta pe harta destinațiilor turistice europene.

Potrivit datelor Eurostat, România a înregistrat în iulie 2021, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, cea mai mare scădere a numărului de turiști străini din Uniunea Europeană.  

related posts

Leave a Comment