Home Actualitate Prohibiția pescuitului în Delta Dunării începe mai devreme în 2020

Prohibiția pescuitului în Delta Dunării începe mai devreme în 2020

by Antonia Mocanu
0 comment

Prohibiţia pescuitului în Delta Dunării va începe anul acesta cu o săptămână mai devreme, în comparație cu anul precedent.  Acest lucru se întâmplă potrivit propunerii ordinului de prohibiţie  făcut public de pescari şi asociaţiile de pescari din Rezervaţie.

Guvernatorul Deltei, Cătălin Ţibuleac, a declarat că ordinul a fost prezentat deja de autorităţile bucureştene, pescarilor din Constanţa şi că propunerea de act normativ permite populaţiei pescuitul scrumbiei în perioada Floriilor şi de Paşte.

„Perioada de prohibiţie a pescuitului va începe cu o săptămână mai devreme decât în acest an, înainte de Florii la toate categoriile de peşte şi va dura până la începutul lunii iunie, cu menţiunea că în perioada Floriilor şi de Paşte va fi liber la pescuitul scrumbiei pentru ca populaţia să poată respecta tradiţiile gastronomice legate de sărbătorile religioase”, a menţionat guvernatorul Ţibuleac.

Până în acest an, proiectul ordinului de prohibiţie a pescuitului se discuta de autorităţi cu unii reprezentanţi ai asociaţiilor de pescari, la sediul ARBDD.

Sursa foto: arbdd.ro

related posts

Leave a Comment