Home Actualitate Prima simulare județeană a examenelor naționale

Prima simulare județeană a examenelor naționale

by Antonia Mocanu
0 comment

Inspectoratul Școlar Județean Constanța pregătește prima simulare județeană a examenelor naționale. Inițiativa vine în contextul în care, în această perioadă, în instituțiile școlare se derulează deja activități remediale cu prezența fizică elevilor din clasele a VIII-a în cadrul Programului național pilot de tip Școala după școală, precum și a elevilor de liceu cuprinși în Proiectul privind învățământul secundar-ROSE.

Aceste programe remediale au ca scop sporirea șanselor de succes școlar. Așadar, organizarea unor simulări județene le oferă elevilor posibilitatea de structurare a informațiilor dobândite până în prezent, precum și o fixare a procedurilor ce trebuie respectate în aceste situații de examen, astfel încât rezultatele finale să fie pe măsura bagajului de cunoștințe dobândit în anii anteriori de studiu.

În acest context al precizărilor legislative existente, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța (DSP) pentru organizarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a probelor de simulare, după cum urmează: 14-15 aprilie 2021- simulare evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a; 20, 21, 22 aprilie 2021- simulare examen de bacalaureat național.

Conform etapelor procedurale specifice, după obținerea avizului DSP, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va solicita Instituției Prefectului- Județul Constanța aprobarea prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a desfășurării simulărilor județene.

related posts

Leave a Comment