Home Actualitate Variații de incidență, la Constanța

Variații de incidență, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 237 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 114 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 39.843. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 8 aprilie pentru județul nostru este de 4.22 per 1.000 de locuitori, fiind în creștere, iarincidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 5.93, fiind pe un trend descendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 1.848 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța menționează faptul că în acest moment, în județ sunt 498 persoane internate, în timp ce 1.567 se află în carantină la domiciliu în acest moment, iar 1.800 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 1.019 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate menționăm faptul că în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 285 de teste antigen rapide și 733 teste RT-PCR.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 993.613 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 890.528 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.989 cazuri noi de persoane infectate.    

related posts

Leave a Comment