Home Actualitate Polițiștii rutieri, în acțiune

Polițiștii rutieri, în acțiune

by Antonia Mocanu
0 comment

În ultimele două zile zilele polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfăşurat acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare. De asemenea, au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naționale din județ unde s-a constatat, în ultimii ani, cel mai mare număr de accidente rutiere respectiv DN 39 și DN 2A.

Scopul acțiunilor a fost prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză sau efectuarea unor activități de natură a distrage atenția în timpul conducerii. Polițiștii au verificat peste 340 de autoturisme și au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, dintre care 220 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, respectiv 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

related posts

Leave a Comment