Home Actualitate ONE NIGHT GALLERY deschide pentru public Vila Șuțu

ONE NIGHT GALLERY deschide pentru public Vila Șuțu

by Florentina Lup
0 comment

Pentru prima dată după 20 de ani, sâmbătă, 21 august, Vila Şuţu se va deschide pentru publicul constănţean datorită expoziției de new media art  ,,ONE NIGHT GALLERY”, realizată de studioul RIZI.

Înființat în 2013 de către un arhitect şi un specialist în comunicare și multimedia, RIZI este un studio de design la intersecția dintre arhitectură, tehnologie și comunicare, care explorează diverse căi pentru a transmite emoția prin intermediul tehnologiei.

Vila Șuțu, gazda celei de-a 17-a ediții a ONE NIGHT GALLERY, a fost ridicată în 1899, a aparținut prințului Mihail Șuțu și a fost construită de arhitectul Grigore Cerchez. O clădire cu o istorie bogată de 122 de ani de existență, care a îndeplinit diverse roluri, de la locuința privată a prințului Șuțu și a familiei acestuia, la punct de observație în timpul războiului, la consulatul Republicii Socialiste Cehoslovace și Curte de Apel. În 2011, casa a revenit în proprietatea familiei, iar în 2018 a fost vândută. Noul proprietar a pus-o la dispoziția One Night Gallery pentru ca publicul să o poată descoperi din nou.

Sub conceptul ,,Elements”, expoziția va prezenta 9 instalaţii interactive de artă. Printre acestea se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretate vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul. În paralel, design-ul va fi alcătuit din 4 instalații, care compun o experiență multisenzorială prin lumină, culori și mișcare.

Oaspeții vor face tururi ghidate de voluntarii de la asociația Constanța Capitala Tineretului care vor prezenta o scurtă istorie a clădirii monument istoric.

Sursa: One Night Gallery

related posts

Leave a Comment