Home Actualitate Numerele verzi vor face diferenţa!

Numerele verzi vor face diferenţa!

by Florentina Lup
0 comment

Guvernul a adoptat o hotărâre de modificare a Regulamentului de circulație pe drumurile publice în cadrul căreia a fost introdus cadrul legal pentru a elibera numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde pentru autovehiculele cu emisii zero sau foarte scăzute de CO2.

,,Aceste numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de vehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util.”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Imediat după pubilcarea în Monitorul Oficial, se va înființa un grup de lucru, din care vor face parte şi reprezentanţi ai MAI, care va elabora un ordin de reglementare a modului de acordare a numerelor verzi.

related posts

Leave a Comment