Home Actualitate Jandarmii tulceni, prezenți din nou la Ştafeta Veteranilor Invictus

Jandarmii tulceni, prezenți din nou la Ştafeta Veteranilor Invictus

by Romanov Alex
0 comment

Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au alergat în cadrul Ştafetei Veteranilor Invictus 2021, ediţia a VIII – a, care aduce un omagiu soldaţilor români decedaţi în misiuni militare.

Ştafeta Veteranilor Invictus, reprezentată de Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei Galaţi a poposit la Monumentul Independenţei din Tulcea, fiind preluată de jandarmii tulceni. Aceştia, alături de reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră, Directiei Judetene de Sport si Tineret, IPJ Tulcea şi MApN, au luat startul încă de la prima oră a acestei dimineţi, pentru a duce ştafeta cu recunoştinţă mai departe, în alergare şi pe bicicletă, la Monumentul Eroilor din oraşul Babadag. Aici, Ştafeta Veteranilor Invictus a fost preluată şi dusă mai departe, la Constanţa, de militarii de la Regimentul 307 Infanterie Marină.

Jandarmii tulceni, Andrici Sorin, Ivanov Lucian, Şerban Anca şi Grosu Florin au participat la Ştafeta Veteranilor Invictus pentru a aduce un omagiu eroilor neamului căzuţi la datorie, recunoştinţă şi cinste militarilor din teatrele de operaţiuni care s-au sacrificat pentru poporul român.

Acest eveniment a devenit o tradiţie şi ne reaminteşte în fiecare an în preajma Zilei Armatei României despre străbunicii şi bunicii noştri care au luptat pentru această ţară, despre sacrificiile, jertfa şi respectul faţă de eroi şi valorile naţionale.

Activitatea presupune purtarea unei ştafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roşu şi se va termina pe 25 octombrie, la Carei, de Ziua Armatei României. Toate cele trei trasee reunite la Carei vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit pentru noi.

sursa foto: IJJ Tulcea

related posts

Leave a Comment