Home Actualitate Fără paturi libere la Terapie Intensivă

Fără paturi libere la Terapie Intensivă

by Antonia Mocanu
0 comment

În ultimele ore au fost raportate la nivelul județului Constanța aproape 400 de noi cazuri de Covid-19. Atât incidența la nivelul municipiului, dar și la județ sunt în tendință de creștere. 405 persoane sunt internate. Paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel:

-Spitalul Municipal Medgidia (150 – 103 ocupate),

– Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța (80 – 79 ocupate),

– Spitalul Municipal Mangalia (130 – 82 ocupate),

– Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța (100 – 59 ocupate),

 – Secția Exterioară Agigea (55 – 40 ocupate),

–  Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare (4 – 0 ocupate),

– Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa (6 – 6 ocupate)

– Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța (56 – 36 ocupate).

În ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă din județul Constanța, respectiv Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Sf Apostol Andrei și Spitalul Municipal Mangalia,  Direcția de Sănătate Publică a anunțat faptul că nu mai există niciun loc liber în acest moment în cele trei unități intraspitalicești.

Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța – „Repartizarea paturilor ATI pe raza județului Constanța în acest moment este următoarea: Spitalul Municipal Medgidia – 13 paturi ATI adulți și două paturi ATI pediatrie, Spitalul Județean Constanța- 20 de paturi ATI adulți și trei paturi ATI pediatrie și Spitalul Municipal Mangalia- 9 paturi ATI adulți. La ultima raportare, toate paturile ATI adulți erau ocupate”.

De asemenea, la nivelul județului sunt peste 1.000 persoane aflate în carantină la domiciliu și peste 3.000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

related posts

Leave a Comment