Home Actualitate Noi măsuri de restricție

Noi măsuri de restricție

by Antonia Mocanu
0 comment

Prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, aplicabilă din 15 octombrie, mască obligatorie pentru orice ieșire în public, în zonele cu peste 3 cazuri per mia de locuitori, activitatea sălilor de spectacole, teatre cinema, restaurante cafenele se reduce la capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie, iar în localităţile cu rate de infectare între 1,5 – 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23, sunt câteva dintre măsurile luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

De asemenea, acolo unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele pietonale, aglomerate, încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare, stațiile de autobuz, peroanele, falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. Atunci când se depășeste incidența 3 per mia de locuitori, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise, de la ieşirea de acasă până la revenirea acasă. De asemenea, evenimentele precum nunţile, botezurile sau alte mese festive vor fi interzise atât în spaţii deschise, cât şi închise, până când se va obseva o scădere a numărului de cazuri.

Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să comunice Consiliilor Judeţene datele despre incidenţa cazurilor de COVID în 24 de ore. După alte 24 de ore, Consiliile Judeţene vor dispune măsurile adoptate de Consiliul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce privește județul Constanța rata incidenței cazurilor de COVID-19 este de 1.28 per mia de locuitori, în timp ce în privința municipiului Constanța rata este de 1.80 per mia de locuitori.

related posts

Leave a Comment