Home Actualitate Nicio zi fără decese, la Constanța

Nicio zi fără decese, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.130 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 30.191 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 145.700 de cazuri și 113.112 pacienți vindecați. De asemenea 584 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 44 de decese, toate prezentând comorbidități. Până astăzi, 5.247 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 85 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.470 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 8 octombrie au fost înregistrate două noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 75 este o femeie de 65 de ani cu hipertensiune arterială grad III, hipotiroidism, obezitate grad III, sindrom de hepatocitoliză, drept comorbidități. Femeia a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Decesul nr. 76 este un bărbat de 77 de ani, cu demență, Alzheimer, anemie severă drept comorbidități. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.470 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 76 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 465 de persoane internate, dintre care 438 din județul Constanța și 27 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.185 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 348 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 247 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (72), asistenți medicali (98) și personal auxiliar (77).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 362 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.  

related posts

Leave a Comment