Home Actualitate Nereguli constatate de ISU Dobrogea

Nereguli constatate de ISU Dobrogea

by Antonia Mocanu
0 comment

Nereguli descoperite de ISU Dobrogea la spitalele constănțene. În anul 2020 cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, precum și exerciții de evacuare.

În urma controalelor au fost aplicate 277 sancțiuni, 259 de avertismente si 18 amenzi in valoare totală de 91.000 lei. În evidențele Inspectoratului, funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu 7 sunt autorizate și una nu necesită autorizare.

Prin autorizație de securitate la incendiu se prevede actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu. Prin aviz de securitate la incendiu se emite actul normativ, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale precum securitate la incendiu a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

related posts

Leave a Comment