Home Actualitate Trei spitale din Constanța primesc Hidroxiclorochină pentru tratarea COVID-19

Trei spitale din Constanța primesc Hidroxiclorochină pentru tratarea COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Coronavirusul reprezintă, la momentul actual, cel mai important subiect în cercetarea medicală. În ceea ce privește tratamentul, există mai multe molecule cu potențial: de la remdesivir, un antiviral testat anterior în virusul Ebola, până la antiretrovirale utilizate contra HIV și antimalarice precum hidroxiclorochină. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, tratamentul COVID-19 trebuie să țintească în mod prioritar dispariția rapidă a simptomatologiei, limitarea transmisiei interumane și ameliorarea formelor severe cu risc de deces.

Hidroxiclorochina pare să fie un medicament controversat și este folosit și de către medicii români pentru combaterea COVID-19. În acest sens, zeci de mii de cutii de hodroxiclorochină vor ajunge la peste 60 de spitale din România pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Discutăm despre 1.080.000 de doze, respectiv 18.000 de cutii de hidroxiclorochină, care vor ajunge la peste 45.000 de pacienți. Este vorba despre o donația ce s-a realizat prin compania Ministerului Sănătății. În cel mai scurt timp medicamentele vor fi distribuite la 10 spitale de faza I, printre care și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Alte doze vor fi direcționate către 55 de spitalele suport. Printre aceastea se numără și Spitalul Municipal Medgidia. De asemenea, pe lista spitalelor se regăsește și Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța – Clinica Medicală 2, Compartimentul de Reumatologie, pentru tratarea pacienților cu boli autoimune, dar și spitalele de fază II care urmează să fie definite prin Ordin al Ministrului Sănătății.

“Hidroxiclorochină este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. Donația consistentă venită din partea unei companii din România este o gură de oxigen care ajută sistemul medical românesc să trateze 45.000 de pacienți infectați. Le mulțumesc public, iar gestul lor ne dă încredere că prin solidaritate și uniți putem câștiga lupta cu acest dușman invizibil, cum este noul coronavirus”, susține ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Cert este faptul că un medicament foarte vechi revine în prim plan. (Hidroxi)Clorochina a fost folosită aproximativ 70 de ani pentru a trata malaria și alte afecțiuni. Acum, utilizarea sa în lupta împotriva COVID-19 a devenit o sursă de speranță pentru mulți oameni.

Sursa: focusspress.ro

related posts

Leave a Comment