Home Actualitate Nava Queen Hind a fost vândută

Nava Queen Hind a fost vândută

by Antonia Mocanu
0 comment

Nava Queen Hind a fost vândută. 200.000 de euro a încasat administrația porturilor maritime, iar proaspătul proprietar se pare că ar fi revândut-o deja la rândul lui. Achiziția a avut loc abia după a treia licitație organizată de CN APMC. Nava Queen Hind s-a scufundat în noiembrie 2019 la ieșirea din Portul Midia și avea la bord peste 14.000 de oi. Puțin peste 100 au fost salvate.

A treia oară se pare că a fost cu noroc. După două licitații eșuate, în sfârșit nava care a dus la pieire peste 14.000 de oi a fost vândută, iar actualul proprietar o va tăia la fier vechi. Inițial nava a fost vândută pentru suma de 200.000 de euro însă la scurt timp proaspătul proprietar a revândut-o contra sumei de 250.000 de euro, unei companii grecești. Achiziția a avut loc abia după a treia licitație organizată de CN APMC, la care s-au înscris două companii doritoare să preia nava și să o taie la fier vechi. 

Proprietarul Queen Hind a refuzat să achite costurile operațiunilor de ranfluarea acestei nave, prin urmare cheltuielile au rămas în sarcina statului român, prin CN APMC. Ranfluarea navei care s-a răsturnat în Portul Midia Năvodari în noiembrie 2019 a fost gestionată de o companie românească cu care a fost încheiat un contract în valoare de 19 milioane de lei. Vă reamintim faptul că Nava Queen Hind a plecat pe 24 noiembrie din portul Midia fiind încărcată cu peste 14.000 de oi pe care trebuia să le ducă în Libia. La scurt timp însă nava s-a răsturnat. Echipajul s-a salvat însă nu și cele mai multe dintre oi.  Animalele au murit înecate.

Sursa foto: https://www.ordinea.ro

related posts

Leave a Comment