Home Actualitate Mirela Gonț vs. Florin Gheorghe

Mirela Gonț vs. Florin Gheorghe

by Antonia Mocanu
0 comment

Situația controversată la Constanța. Mirela Gonț, medic de familie acuză Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța, respectiv pe directorul Florin Gheorghe de fals, uz de fals și abuz în serviciu, în ceea ce privește cabinetul medical în care Mirela Gonț activează de zeci de ani și care se află în proprietatea Regiei.  În replică, Florin Gheorghe vine cu argumente solide și declară faptul că doctorul de familie face acuzații nefondate.

Presiuni și abuzuri. Acestea sunt cuvintele pe care medicul de familie Mirela Gonț le atribuie directorului Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța în ceea ce privește situația în care ar fi pus medicul de familie de la începutul acestui an.

dr. Mirela Gonț, medic de familie: „Nu aș fi făcut această conferință, probabil că nici acest subiect nu ar fi devenit public dacă anumite persoane din instituțiile constănțene ar fi respectat legea și nu ar fi pus interesele personale înaintea intereselor pacienților mei, care sunt  peste 5 mii. Timp de 30 de ani am oferit consultații pacienților mei în acest cabinet medical care mi-a fost atribuit de către statul român, iar acum pentru că această clădire și acest teren au devenit probabil  o țintă imobiliară se fac presiuni și abuzuri pentru a mă forța să plec.  Vreau să punctez încă o dată: singurul care poate stabili tarifele pentru cabinetele medicale este Consiliul Local. RAEDPP ce are în administrare o serie de cabinete medicale a fost mandatat prin HCL 323 pentru a stabili oportunitatea de prelungire a actelor medicale. În aceste zile, domnul director al RAEDPP, Florin Gheorghe comite niște abuzuri, după abuzuri în ceea ce mă privește. Începând din anul 2015 prin HCL 279 au fost stabilite  noile tarife pentru chiriile cabinetelor medicale. Toate actele adiționale încheiate de atunci și până în prezent sunt bazate pe această hotărâre. Din ianuarie lucrurile încep să aibă altă turnură. Primul document total abuziv este această înștiințare care ajunge la mine în data de 22 în care este trecută decizia Consiliului de Administrație potrivit căreia eu trebuie să eliberez spațiul, mai mult această decizie îmi aduce la cunoștință faptul că în cinci zile voi fi dată instanței pentru evacuare.  Sunt lucruri picurate cu sânge în sufletul meu și al pacienților mei. Începând cu data de 1 iulie chiria va fi majorată triplu la 1.500 de euro plus tva și are la bază doar hotărârea consiliului de administrație. Eu funcționez acum cu pacienții mei oarecum ilegal. Adică am contractul de la Casa de Asigurări Medicale, dar nu am actul adițional de spațiu. Adică nu am spațiu la momentul acesta. RAEDPP, cu care am fost în relații extraordinare până la venirea lui Florin Gheorghe stabilea actul adițional în urma contractului cu Casa de Asigurări Medicale și în spate avea toată legislația. De când a venit acest domn stabilește chirii, stabilește retroactiv, stabilește exact cum vrea. Nu se poate. Te joci cu viața unui om cu viața acestor pacienți”.

În replică, directorul Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța consideră acuzațiile nefondate și menționează că există documente doveditoare.

Florin Gheorghe, director RAEDPP Constanța: „Problema sta în felul următor. De când am devenit director al Regiei, am început anumite controale pe domeniile de activitate pe care noi le avem. Am început cu locuințele ANL, am continuat cu fondul locativ și bineînțeles că nu puteam să nu facem controale și la spațiile comerciale. În ceea ce privește această unitate pe care o avem în administrare și care este proprietatea primăriei și a consiliului local, în spațiu funcționau trei cabinete medicale, printr-un artificiu a rămas doar un cabinet medical cu o chirie de acum câțiva zeci de ani. În mod normal anul acesta când am primit cererea de prelungire a contractului am considerat că este bine și benefic pentru RAEDPP și pentru Primăria Constanța să actualizăm aceste chirii și tocmai de aceea am comandat un raport de evaluare care a venit acum o lună și jumătate și bineînțeles chiria pe care o încasam noi era mult mai mică față de cât ar fi o chirie reală în ziua de astăzi. Pe noi nu ne interesează să schimbăm destinația clădirii. Pe noi ne interesează doar să încasăm o chirie corectă. Atâta tot. Doamna dacă a fost învățată cu vremurile de tristă amintire pentru oraș este problema dânsei. Lucrurile se schimbă, este altcineva primar acum este altcineva director la RAEDPP și noi vrem să facem lucrurile corect. Dacă ea a rămas în minte cu practicile care erau în anii trecuți, îmi pare rău dar, nu putem să închidem ochii la ceea ce a făcut dânsa sau ajutată de alte persoane”. 

related posts

Leave a Comment