Home Actualitate Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise

Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise

by Antonia Mocanu
0 comment

Rata de infectare de peste 6 la mia de locuitori la Constanța înseamnă mască de protecție și în spațiile publice deschise. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, și cel de Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, Ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie. Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor COVID a crescut alarmant în ultimele zile.

De la acest sfârșit de săptămână în municipiul de la malul mării va fi introdusă și carantina de noapte, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pentru persoanele nevaccinate, între orele 20 și 5, care vor putea circula doar pe baza declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator. Rata de infectare de peste 6 la mie crește în fiecare zi, iar prefectul județului Constanța preconizează faptul că până la începutul săptămânii viitoare să se depășească pragul de 7,5.

Documentul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial al României. De la măsură fac excepţie persoanele care fac activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

related posts

Leave a Comment