Home Actualitate Manifest spre Guvern

Manifest spre Guvern

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru turiștii care își vor petrece sărbătorile în stațiunile montane. Vacanțele vor fi mai scumpe cu până la 20%.  De vină sunt restricțiile impuse de pandemie, dar și ultima decizie a Guvernului de a majora salariul minim cu 10%. Anunțul a fost făcut de către membrii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, care s-au reunit la malul mării. Au semnat chiar și un manifest pe care îl vor trimite Guvernului în speranța că acest sector nu va mai fi printre primele sacrificate, așa cum s-a întâmplat până acum.

Anunțul Executivului că salariul minim pe economie va crește cu peste 10% nu a fost o veste tocmai bună pentru toată lumea. Asta înseamnă creșteri de prețuri în mai toate domeniile de activitate. Iar Horeca nu face excepție. Ceea ce înseamnă că vacanțele, inclusiv cele din acest sezon de iarnă vor fi mai scumpe, cu până la 20%. În plus, restricțiile impuse de pandemie le îngreunează și mai mult activitatea celor care activează în domeniul ospitalității. Din cauza lor multe rezervări au fost deja anulate.

Reprezentanții Federației Patronatelor din Industria Ospitalității s-au întâlnit la Constanța și au atras din nou atenția asupra acestor probleme. Au redactat și un manifest în care cer luarea imediată de măsuri ferme, în special financiare și fiscale, astfel încât industria Horeca să poată supravietui. Patronii de restaurante, terase, baruri sau organizatorii de evenimente vor activarea reală a șomajului tehnic și plafonarea taxelor pe salariu de până la 3.100 de lei.

În mod normal manifestul ar trebui să ajungă pe masa Guvernului. Cum însă în acest moment Guvernul Cîțu a fost demis, cel mai probabil va mai dura până când documentul va ajunge în atenția celor care conduc frâiele țării. Cât despre discuții între Guvern și reprezentanții HORECA, deocamdată nici nu poate fi vorba.

related posts

Leave a Comment