Home Actualitate Exercițiu de antrenament în teren cu acțiuni tactice fluviale combinate, în Delta Dunării

Exercițiu de antrenament în teren cu acțiuni tactice fluviale combinate, în Delta Dunării

by Romanov Alex
0 comment

Pușcașii marini ai Regimentului 307 Infanterie Marină ”Heracleea” au desfășurat un amplu exercițiu de antrenament în teren, în raionul Mahmudia din Delta Dunării. Conform unui scenariu tactic planificat, acțiunile Detașamentului de Infanterie Marină ai Grupului Tactic Fluvial au urmărit securizarea și apărarea unui port fluvial important împotriva forțelor aeropurtate și a grupurilor de cercetare-diversiune ale inamicului sprijinite de forțe paramilitare locale.

 În cadrul exercițiului, regimentul a dislocat cea mai mare parte a forțelor, acestea fiind integrate Grupului Tactic Fluvial, împreună cu o echipă de scafandri fluviali de luptă și EOD, un elicopter naval și nave fluviale de luptă și de sprijin logistic. Elementul-cheie al exercițiului l-a constituit acțiunea comună, combinată, sincronizată și coerentă, bazată pe coeziunea și experiența echipei.

 Obiectivele de instrucție ale exercițiului au vizat antrenarea elementului de comandă și stat major în planificarea și conducerea acțiunilor tactice fluviale, perfecționarea deprinderilor colective ale subunităților de infanterie marină în executarea acțiunilor tactice fluviale ca desant amfibiu, perfecționarea deprinderilor colective ale unităților de nave în coordonarea focului artileriei fluviale și asigurarea sprijinului logistic fluvial. În mod informal, exercițiul a constituit o oportunitate de a evalua capacitatea de acțiune a Grupului Tactic Fluvial pe ansamblu, dar și a componentelor acestuia, în mod individual.

 Activitățile desfășurate au inclus planificarea și pregătirea acțiunilor tactice, cu dislocarea forțelor în teren, deopotrivă terestră și fluvială, cercetarea și supravegherea raionului fluvial, siguranța și apărarea unui port fluvial, acțiuni tactice de asalt fluvial pentru neutralizarea desantului aerian tactic parașutat al inamicului inamic, finalizate cu redislocarea într-un alt raion de coastă. La rândul lor, cercetașii infanteriei marine, în rolul inamicului, au pus la încercare vigilența pușcașilor marini, prin ingeniozitatea acțiunilor și situațiilor neconvenționale create.

Trageri ale artileriei fluviale și ale armamentului de infanterie cu muniții de manevră grenade fumigene, ambarcațiuni și nave fluviale de toate tipurile, elicoptere, evacuare medicală aeriană, parașutări – așa a arătat scenariul în care protagoniștii au fost pușcașii marini, marinarii fluviali, parașutiștii, scafandrii de luptă și piloții marinari, acționând ca o singură echipă pentru îndeplinirea cu succes a misiunii, în condiții depline de siguranță.

De asemenea, pușcașii marini au participat la un prim modul de instruire tip ”Combat Life Saver”, care a inclus tehnici de prim ajutor / autoajutor medical în câmpul tactic, asistență și evacuare medicală sub focul inamicului, protecția sanitară, proceduri de acțiune specifice urgențelor medicale, în diferite situații specifice câmpului tactic.

Chiar dacă exercițiul s-a desfășurat în condițiile răcirii accentuate a vremii, acesta a reprezentat și un bun test de anduranță al pușcașilor marini, în condiții de vreme nefavorabilă și mediu specific Deltei.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment