Home Actualitate Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, pe scena Teatrului de Stat Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vineri, 3 septembrie, de la ora 20:00, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, actrița noastră laureată a premiului Gopo pentru Tânără speranță și nominalizată la premiile UNITER din acest an. 

Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești, rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth – Maia Morgenstern – e cea care spune poveștile nescrise, iar Lisa – Cătălina Mihai – e cea care ascultă. O poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul său. Regia este colectivă, iar scenografia este concepută de Corina Grămoșteanu.

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997 , piesa „Povestiri Culese” de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010.

related posts

Leave a Comment