Home Actualitate Mai sunt bilete de tratament! Grăbiți-vă!

Mai sunt bilete de tratament! Grăbiți-vă!

by PĂUN IONELIA
0 comment

Stațiunile balneoclimaterice de pe litoral și de la munte sunt căutate an de an, de persoanele vârstnice, pentru a beneficia de tratament pentru diverse afecțiuni. Cum din pensie mulți nu-și permit să achite un astfel de sejur, salvarea o reprezintă biletele acordate de Casa Județeană de Pensii. Zilele acestea, instituția de la malul mării a fost luată cu asalt de vârstnici care au venit să-și ridice biletele. Anul acesta, până în prezent, au fost depuse peste 6300 de cereri. În acest moment, Casa de Pensii Constanta dispune de un număr de peste 270 de bilete, din care 52 sunt gratuite.

Biletele de odihnă și tratament pentru stațiunile balneoclimaterice de pe litoral și de la munte, puse la bătaie an de an de Casa Judeţeană de Pensii Constanţa sunt o gură de oxigen pentru vârstnici. Mulți nu-și permit un astfel de răsfăț din pensia mică, așa că este bătaie pe biletele oferite de Casa de Pensii. Nici nu este de mirare că de fiecare dată sunt cozi la gișeele instituției, fie pentru depunerea documentelor, fie pentru ridicarea biletelor. În acest moment, Casa Judeţeană de Pensii Constanţa are în curs de valorificare, la acest moment, un număr de 274 bilete de odihnă şi tratament, din care 52 gratuităţi.

Vârstnicii spun că din pensia mică nu și-ar permite să plece la tratament   într-o stațiune balneo-climaterică, la munte sau la mare.

Urmează alte două serii până la finalul anului, anunță reprezentanții Casei de Pensii, una cu plecare din 16 noiembrie și cea de-a doua cu plecare din 30 noiembrie. Atenție! Cei care nu au primit bilete de tratament în anii 2020 și 2021 vor primi zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu vor mai primi niciun punct. Desigur, la fiecare serie de bătrâni plecați există și gratuități, de acestea beneficiind veteranii de război sau cei care primesc pensii de invaliditate și persoanele cu handicap. În ceea ce privește contribuția individuală a unui bilet de tratament, aceasta este de 50% din valoarea totală a pensiei. CJP Constanţa a înregistrat anul acesta, un număr de 6.358 de cereri.

related posts

Leave a Comment