Home Actualitate Mai simplu, pentru primării! Gestionarea programelor de investiții se digitalizează

Mai simplu, pentru primării! Gestionarea programelor de investiții se digitalizează

by Florentina Lup
0 comment

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a anunțat lansarea unei aplicații prin intermediul căreia operațiunile necesare implementării programelor de investiții gestionate de MDLPA vor putea fi derulate și electronic. Aplicația permite, în prima etapă, gestionarea investițiilor PNDL.

De exemplu, primăriilor vor putea să încarce cererile de plată ale facturilor în aplicație, nemaifiind necesară trimiterea cererilor în format fizic, pe hârtie.

,,Este o măsură de simplificare a procedurilor, o debirocratizare a sistemului de finanțări pentru investițiile comunităților locale. Pe viitor vom include și alte programe de investiții în această aplicație.”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Aplicația poate fi accesată de unitățile administrativ-teritoriale care au în derulare investiții finanțate prin PNDL. Beneficiarii înregistrați au posibilitatea să transmită în format electronic documentele aferente programelor, semnate electronic (prin completarea online a unor formulare electronice), să primească număr de înregistrare și să urmărească stadiul acestora.

related posts

Leave a Comment