Home Actualitate Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari și Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanţa premiate cu titlul „Școală Europeană”

Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” Năvodari și Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanţa premiate cu titlul „Școală Europeană”

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, alături de reprezentanți ai Ministerului Educatiei, Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale si Reprezentanţa Comisiei Europene în România au premiat astăzi, 8 iunie 2022, cele 90 de unități de învățământ preuniversitar câştigătoare ale ediției a XVII-a a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. Unitățile de învățământ câștigătoare din judetul Constanţa sunt Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu”, loc. Năvodari și Colegiul Național “Mihai Eminescu”, loc. Constanţa.

Delegația județului Constanța a fost reprezentată de către directorii, coordonatorii de proiecte europene și elevii unităților de învățământ premiate, precum și de către inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, inspectorul școlar general adjunct, prof. Loredana Manolache și inspectorii pentru proiecte educaționale din Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale. Certificatul de „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Competiția „Școală Europeană” a fost lansată în 2004 în semn de recunoaştere a contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.     

related posts

Leave a Comment