Home Actualitate Învățământ dual, la Constanța

Învățământ dual, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru absolvenții clasei a 8-a. Primăria Municipiului Constanța a anunțat că încep înscrierile, pentru învățământul profesional în sistem dual.  Acest lucru reprezintă o bună oportunitate, pentru a face un prim pas în cariera profesională.

Înscrierile elevilor urmează a avea loc în perioada 29 iunie-3 iulie. Tinerii care vor face parte din programul învățământului profesional în sistem dual vor efectua peste 50% din durata studiilor, practică efectivă în mediul real de muncă. Programul include și agenți economici, care oferă sprijin și permit dezvoltarea elevilor.

 Vă invit, dragi elevi, să vă înscrieți la învățământul dual din Constanța.  Fiecare meserie are frumusețea ei, importanța ei, demnitatea ei. Vă asigur că vom acorda importanța cuvenită învățământul dual. Mult succes”. , a transmis Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Pe parcursul desfășurării cursurilor, elevii vor primii o bursă lunară de 400 de lei. După terminarea învățământului profesional în sistem dual, absolvenții își vor putea continua studiile la liceu, fie la zi sau la seral. Mai mult, aceștia pot continua chiar și în mediul unviersitar.

Învățarea unei meserii se dovedește a fi un avantaj la angajare, deoarece pe piața muncii, personalul calificat este tot mai căutat. În acest sezon estival au apărut pe litoral, angajați din alte țări, deoarece este nevoie de personal.

related posts

Leave a Comment