Home Actualitate Inconștiență, pe plajă

Inconștiență, pe plajă

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe litoral canicula se tratează cu multă bere rece, sucuri înghețate și câte o baie în mare.  Valul de căldură a cuprins și Dobrogea, iar turiștii de pe litoral nu au luat seamă la avertizările meteorologilor. În miezul zilei, când soarele ardea mai tare, plaja era plină.

Toate stațiunile s-au pregătit temeinic pentru valul de caldură care a curpins litoralul, iar barmanii din toate barurile lucrează la foc continuu, zilele acestea. La Eforie, mercurul a urcat dincolo de linia de 35 de grade. Nimeni n-a fugit de soare, ba din contră, plaja a fost plină. A fost o zi perfectă de vacanță, în ciuda căldurii insuportabile.

La orele prânzului nimeni n-ar trebui să fie pe afară dacă nu este obligat de împrejurări. Este momentul din zi când radiația ultravioletă e maximă, și nicio cremă din lume nu ne ferește organismul de acțiunea lor.

Loţiunile şi cremele cu factor de protecţie solară trebuie alese în funcţie de tipul de piele pe care îl are fiecare dintre noi. Pentru persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare este indicat să folosească măcar în primele 4-5 zile creme cu factor de protecţie 50, iar ulterior, pot opta pentru un factor de 20 sau 30. În ciuda sfaturilor medicale, la orele prânzului plaja era plină de părinți cu copii.

Se anunță zile caniculare în continuare. Meteorologii spun că valul de căldură va mai rămâne deasupra Dobrogei câteva zile, lucru perfect pentru vacanța de vară petrecută la mare.   

related posts

Leave a Comment