Home Actualitate Se lucrează în municipiu

Se lucrează în municipiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Continuă modernizarea infrastructurii rutiere în zonele rezidențiale din municipiul Constanța. În această săptămână, se reabilitează carosabilul pe strada Caraiman, tronsonul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu și bulevardul 1 Mai. De asemenea, se vor executa lucrări de asfaltare pe bulevardul Tomis, între strada Traian și Cercul Militar și pe strada Interioară 2. De asemenea, în cartierele Palazu Mare și Baba Novac continuă procesul de amenajare a zonei carosabile prin lucrări de refacere a suprafețelor. Carosabilul este construit de la zero pe străzile Tache Ionescu, Theodor Pallady și Putna. Simultan cu modernizarea carosabilului, se recondiționează suprafața pietonală pe strada Unirii, tronsonul delimitat de strada Prelungirea Unirii și bulevardul Mamaia. Sunt amplasate pavele moderne, iar alveolele cu spațiu verde sunt reamenajate. Totodată, pe bulevardul Mamaia continuă lucrările de modernizare a traseelor pietonale pe porțiunea cuprinsă între strada Mircea cel Bătrân și strada Alexandru cel Bun. Se decopertează pavajul existent și se montează borduri noi.

Și în zona Dacia, se asfaltează parcările situate pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în dreptul blocului L1 și pe porțiunea delimitată de aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Camelei. În parcarea amenajată pe aleea Cameliei, în zona blocului LE51, se consolidează infrastructura terenului, în etapa premergătoare asfaltării. Lucrările de consolidare și modernizare a scărilor de acces dinspre strada Ștefan cel Mare avansează. Treptele sunt reabilitate prin turnarea unui strat de beton în cofrajele realizate din placaj. Totodată, pasajul subteran de la Gară își schimbă aspectul. Sunt recondiționate finisajele exterioare de tencuieli.

Concomitent spațiile verzi din aliniamentele stradale sunt igienizate corespunzător. Pentru creșterea vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră, se refac marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate. În paralel, se montează indicatoare de informare și se recondiționează echipamentele de semaforizare în toate zonele din oraș.

related posts

Leave a Comment