Home Actualitate “Gheparzii” dobrogeni, în acțiune

“Gheparzii” dobrogeni, în acțiune

by Romanov Alex
0 comment

O nouă săptămână de antrenamente și exerciții tactice pentru “Gheparzii” dobrogeni. În ultimele zile, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu complex în poligonul Capu Midia.

În vederea dislocării în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General Ion Bungescu”, “gheparzii” dobrogeni au executat un marș combinat, atât pe roți, cât și pe jos, pe o distanța de aproximativ 50 km.

În această săptămână de foc, militarii dobrogeni au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, cu complexul antiaerian Gepard. În ultima parte a exercițiului, militarii s-au antrenat în condiții similare cu cele ale ședințelor de tragere cu armamentul ușor de infanterie, urmând ca la finalul săptămânii, aceștia să execute trageri de luptă cu armamentul individual din dotare.

Calificativele obținute au fost bune și foarte bune, militarii dovedind că sunt în măsură să-și îndeplinească misiunile încredințate și că și-au însușit cunoștințele dobândite pe parcursul pregătirii pentru misiune.

Activitățile din această perioadă preced evaluarea finală a militarilor care încadrează Detașamentul de Apărare Antiaeriană, ce urmează a fi dislocat în Polonia.

sursa foto: Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”

related posts

Leave a Comment