Home Actualitate Gheorghe Hagi împlinește 55 de ani!

Gheorghe Hagi împlinește 55 de ani!

by Antonia Mocanu
0 comment

Gheorghe Hagi, cel considerat de mulți cel mai mare fotbalist român din toate timpurile și liderul „Generației de Aur” împlinește astăzi 55 de ani. Hagi a oferit microbiștilor români multe momente magice de-a lungul unei cariere care s-a întins pe parcursul a aproape două decenii.

Născut la 5 februarie 1965, în comuna Săcele din Constanța, Hagi a pășit prima oară pe porțile unui club de fotbal în 1975, când a ajuns la Farul Constanța. Talentul său incontestabil l-a ajutat să ardă etapele foarte repede și ajungea să debuteze în Divizia A la 17 ani.

A urmat apoi un parcurs fulminant în cariera fotbalistică. A evoluat, pe rând, la echipe precum Steaua București, alături de care a câștigat trei titluri consecutive și a bifat și o finală a Cupei Campionilor Europeni, pierdută însă în fața celor de la AC Milan.

Chiar înainte de startul Campionatului Mondial din Italia 1990, Gheorghe Hagi avea să semneze cu Real Madrid. Suma de transfer a reprezentat, la momentul respective, un record pentru fotbalul românesc: 4 milioane de dolari.

După alte două sezoane la Brescia, a urmat poate punctul maxim al carierei lui Gică Hagi. Cu siguranță, apogeul fotbalului românesc: Campionatul Mondial din SUA – 1994.

Hagi avea să înscrie 3 goluri la Mondialul american, să ofere mai multe pase decisive și a ajutat România să ajungă în sferturile competiției. Datorită prestației sale de peste ocean, Hagi a fost numit în echipa turneului și a fost transferat de către FC Barcelona.

El a jucat la trei campionate mondiale de fotbal pentru Naţionala României, în 1990, 1994 şi 1998 dar şi la trei campionate europene, în 1984, 1996 şi 2000. Hagi a fost selecţionat de 125 de ori în echipa Naţională, pentru care a marcat 35 de goluri. Federaţia Română de Fotbal l-a desemnat în 2003 drept cel mai bun jucător de fotbal din România.

Sursa foto: thesefootballtimes.co

related posts

Leave a Comment