Home Actualitate „Voci pentru mâini”, aplicație pentru persoanele cu deficiențe de auz

„Voci pentru mâini”, aplicație pentru persoanele cu deficiențe de auz

by Antonia Mocanu
0 comment

Orașul Murfatlar se alătură mai multor orașe din țară în care se implementează un proiect dedicat persoanelor cu deficiențe de auz sau cu handicap auditiv.

Aplicația mobilă „Voci pentru mâini”, dar și platforma web a devenit operațională și în orașul constănțean, iar cu ajutor lor persoanele cu deficiență de auz vor putea apela video un interpret în limbajul mimico-gestual în timp real.

 „Persoanele cu deficiențe de auz au adesea nevoie de un interpret, când simt că nu pot să controleze o discuție cu persoanele tipice și, până acum, nu ne puteam ocupa de toate cererile pe care le primeam. Practic aplicația este soluția noastră digitală la o problemă geografică, de spațialitate, pe care am întâmpinat-o.” declară Ion Muntean, Director Executiv A.N.S.R. – Filiala București.

Până acum, deficientul de auz putea să solicite să fie însoțit de interpret, care intermedia comunicarea la fața locului, însă distanța, agenda încărcată sau indisponibilitatea interpretului făceau dificile sincronizările deficienților de auz cu interpreții, tocmai de aceea utilitatea aplicației „Voci pentru mâini” în ceea ce privește astfel de persoane este extrem de mare.

Aplicația oferă o serie de situații prestabilite, prin care persoana cu deficiențe de auz poate să descrie contextul în care se află și pentru care solicită sprijin: farmacie, poliție, bancă, primărie etc. Selectând una dintre aceste opțiuni, deficientul de auz lansează un apel către toți interpreții în limbaj mimico-gestual disponibili în acel moment în platformă. Cel care este disponibil în momentul respectiv preia apelul și traduce în timp real conversația dintre persoană și interlocutorul său.

Aplicația poate fi accesată în browser sau descărcată gratuit din App Store sau Google Play pe baza unui cont de utilizator pe care orice persoană cu deficiență de auz și-l poate crea în platforma „Voci pentru mâini”.

related posts

Leave a Comment