Home Actualitate Gaudeamus marca „ASE București”, din nou la Tulcea

Gaudeamus marca „ASE București”, din nou la Tulcea

by Antonia Mocanu
0 comment

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marți, 19 iulie 2022, la festivitatea de absolvire a primei generații de studenți ai Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice București, Centrul Teritorial Tulcea.

Alături de tinerii absolvenți tulceni, licențiați în științe economice, din partea oficialităților au mai fost prezenți la eveniment rectorul ASE, prof. dr. Nicolae Istudor, coordonatorul Centrului Teritorial Tulcea al ASE, prof. Liviu Lucan, primarul municipiului, Ștefan Ilie, inspectorul general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel. Așa cum era de așteptat, din cadru nu au lipsit  cadrele didactice universitare care i-au îndrumat pe tinerii studenți tulceni pe parcursul celor trei ani. 

„Acum trei ani mă aflam și eu în această sală, în momentul în care s-a dat startul acestui nou proiect. Mai mult, am participat, efectiv, alături de domnul președinte Horia Teodorescu, la discuțiile care au pus bazele revenirii ASE la Tulcea. Și, bineînteles, alături de domnul rector Nicolae Istudor, aici de față, principalul motor al acestei inițiative. La fiecare două-trei săptămâni, dânsul avea dicuții cu domnul președinte și cu domnul primar Constantin Hogea, la acea vreme. Ideea era să aducem ASE-ul la Tulcea. Așa că ne-am așezat la masă și am discutat de ce e nevoie la Tulcea și ce studenți am găsi aici. Și am zis: la Tulcea avem agricultură, avem turism, avem mediu, acestea fiind domeniile în care vom găsi tineri interesați și pe care se pliază perfect specificul județului nostru. Și iată că, astfel, s-a găsit modalitatea prin care Academia de Științe Economice să funcționeze la Tulcea, cea mai mare provocare, de altfel, pe care avut-o  această prestigioasă instituție de învățământ superior”, a declarat administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.

Domnia sa i-a felicitat pe cei aproape 40 de absolvenți și și-a încheiat discursul într-o notă veselă, adăugând: „Îmi pare rău că ne-ați invitat la începutul și la finalul cursurilor universitare. Propun ca anul următor să fim invitați și la Balul Bobocilor și la banchetul de absolvire pentru că e păcat, sincer, să nu participăm și noi la bucuria voastră, a studenților. Și dacă până acum ne-ați aplaudat voi, propun ca acum să vă aplaudăm noi pe dumneavoastră, pentru că meritați din plin! Felicitări!”

Academia de Studii Eonomice București a mai  funcționat la Tulcea, prin intermediul unui centru teritorial, în urmă cu aproape 20 de ani, oferind vreme de zece ani județului nostru plus valoare prin intermediul generațiilor de absovenți și licențiați în finanțe-bănci și comerț-turism.

related posts

Leave a Comment