Home Actualitate Gardă de onoare la Lupoaică

Gardă de onoare la Lupoaică

by Antonia Mocanu
0 comment

Municipalitatea a lansat o procedură de achiziții pentru atribuirea contractului ce are ca obiect „Servicii de organizare de evenimente culturale: Gardă Pretoriană la Statuia Lupa Capitolina“. Scopul achiziției este cel de dezvoltare culturală și revigorare a turismului cultural și istoric în municipiul Constanța. Iar obiectivul general: promovarea, în perioada estivală a unui obiectiv turistic din Zona Peninsulară, printr-un demers artistic performativ de tip living history.

Garda va fi formată din câte doi legionari romani, sub comanda unui centurion, care să asigure ceremonialul militar de inspirație romană. Garda de onoare va fi organizată zilnic, în perioada 1 iulie – 28 august între orele 10.00 și 20.00. Militarii vor face parte din două legiuni diferite deoarece, conform izvoarelor istorice, în spațiul dobrogean au staționat Legiunea I – Italica și Legiunea V – Macedonica.  Pentru fiecare schimb, vor fi asigurate serviciile unui poet-orator, care va oferi celor interesați informații despre istoria centrului vechi al orașului.

În timpul serviciului de gardă, adică pe parcursul celor două ore, cei doi legionari de la Lupoaică vor avea o atitudine sobră și vor sta nemișcați, fiindu-le interzisă cu desăvârșire orice formă de comunicare cu spectatorii.

Operatorii economici interesați pot trimite ofertele până în data de 17 iunie, ora 11.00 la sediul Primăriei Constanța.

related posts

Leave a Comment