Home Actualitate Fotografie și zâmbete

Fotografie și zâmbete

by Antonia Mocanu
0 comment

Emoție, bucurie, fotografie, inocență și zâmbete. Aceste cuvinte și sentimente ne-au fost transmise la ultimul eveniment organizat în cadrul proiectului „Bucuria prin ochii autismului”.  De fapt a fost vorba de o expoziție de fotografie intitulată „Inocență de copil transpusă în fotografie”, acolo unde au fost expuse lucrări ale copiilor diagnosticați cu autism, parte a grupului țintă. Fotografiile micilor artiști s-au bucurat de o expoziție online din cauza contextului epidemiologic actual.

Astfel, zece copii speciali s-au putut bucura de titulatura de „fotografi cu acte”  în cadrul proiectului desfășurat la Constanța. 40 de astfel de poze din mult mai multe au fost selectate și expuse și pe gardul viu colorat al Școlii pentru educație inclusivă „Delfinul”. Fiecare fotografie are povestea ei, iar fiecare copil special a vrut să fie reprezentat cât mai bine de o astfel de  instantaneu.

Părinții și copiii implicați în proiect vor primi câte un album simbol din partea organizatorilor, însă cel mai important este faptul că micii fotografi vor putea avea o mândrie imensă deoarece prin această expoziție le sunt recunoscute eforturile.

Amintim faptul că prima activitate a proiectului a avut loc în săptămâna dedicată Zilei Internaționale de Educație Nonformală 2020. Evenimentul a angrenat 100 de copii cu dizabilități și 50 de voluntari. Copii au participat la ateliere creative de pictură, împâslire și art-terapie. Pe lângă activitățile creative, cei mici s-au bucurat de personaje de poveste, baloane și premii. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol de teatru de păpuși. Activitățile s-au desfășurat în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii.

related posts

Leave a Comment